Bandningsmaskin

Peterson Packaging valde bandning på översta hyllan

Peterson Packaging valde bandning på översta hyllan

Peterson Packaging

Det är sällan vi ser installationer helt utan tekniska problem, men det här var ett positivt undantag, säger underhållsledare David Weber.

Peterson Packaging investerade nyligen i en ny bandningsmaskin från tyska Mosca. –Med dygnet-runt-produktion och 5 500 utgående pallar i veckan rådde det aldrig något tvivel om att vi skulle välja bandningsteknologi på översta hyllplanet, säger underhållschefen David Weber.

Från råmaterial till färdigt emballage

Vid industrianläggningen hos Peterson Packaging hanterar de hela produktionsprocessen från råmaterial till färdig produkt, inklusive tryckning i sex färger, utstansning av kartonger och slutligen kundleveranser över hela landet. Varje veckas produceras och levereras ungefär 5 500 pallar med färdiga emballageprodukter, där en betydande del går till den norska livsmedelsindustrin. Underhållschef David Weber berättar att industriverksamhetens nyaste investering, en bandningsmaskin från Mosca, minst sagt har levt upp till förväntningarna.

–Det är sällan vi ser installationer helt utan tekniska problem, men det här var ett positivt undantag. Mycket professionella installatörer från Pall-Pack och Mosca i Tyskland har bidragit till att vi har kunnat genomföra ett snabbt och smidigt byte till modern bandning för vår emballageproduktion, säger han.

Peterson Packaging

Med en ny bandningsmaskin från Mosca kan Peterson Packaging hantera upp till 6 500 utgående pallar i veckan.

Positivt för lönsamheten

På Peterson Packaging är man helt övertygad om att den nya bandningsmaskinen kommer att bidra positivt till lönsamheten de kommande åren. Den tidigare bandningslösningen hade körts i mer än 20 år och David Weber berättar om driftproblem och underhållstid som ledde till förseningar och i värsta fall produktionsstopp. Med en ny bandningsmaskin är det full produktion hela tiden. –Bandning är en kritisk del av pallhanteringen, där uppehåll i driften snabbt fortplantar sig och blir ett problem. Hos Peterson Packaging har vi dygnet-runt-produktion och är därmed beroende av hög pålitlighet i alla led. Med den nya lösningen från Mosca får vi bandning som håller den höga kvalitet vi vill leverera samtidig som det innebär lägre kostnader för plastband, vilket också är ekonomiskt fördelaktigt. Det allra viktigaste är ändå att vi kan garantera bättre och säkra leveranser till våra kunder, förklarar han.

Peterson Packaging

Med en ny bandningsmaskin från Mosca kan Peterson Packaging hantera upp till 6 500 utgående pallar i veckan.

Driftsäkerhet och ergonomi

Den automatiserade pallbanan ser till att matningen av pallar är kontinuerlig med emballageprodukter för bandningsmaskiner. Den sköts av en enda operatör och bandar med två band för varje pall. Pallen kan roteras 90 grader så att man kan banda alla sidor av pallen med sammanlagt fyra band, vilket är en finess som används för ungefär fem procent av leveranserna. Det är enkelt för operatören att byta plastband och detsamma gäller styrningen från kontrollbordet. Weber berättar att stort fokus lades på driftsäkerhet, ergonomi och användarvänlighet vid valet av lösning. Det var självklart också viktigt att välja en förpackningsmaskin som passar bra för anläggningens produktionslösningar och volymer.

–Vi ville ha en bandningsmaskin med högsta pålitlighet samtidigt som den måste vara anpassad efter anläggningens övriga system och vår produktionsvolym, som ibland når upp till 6 500 pallar i veckan. Med Moscas lösning såg vi att våra produktionskrav uppfylldes med råge och vi uppskattar en närvarande leverantör som snabbt kan ställa upp med reservdelar och servicepersonal om det är nödvändigt. Med den här lösningen från Mosca uppnår vi bättre driftsäkerhet och ekonomi. Innan installationen gjordes hade vi bra och konstruktiva samtal med leverantören och vi imponerades över att installationen och driftsättandet gjordes prickfritt, sammanfattar David Weber.

Peterson Packaging

Användarvänlighet och ergonomi för operatörerna var ett viktigt kriterium vid valet av lösning.

Säljfrämjande emballage

Peterson Packaging är verksamt på en konkurrensutsatt marknad där kunderna efterfrågar nya produkter och där färgtryck på emballaget blir allt viktigare. På många försäljningsställen fungerar emballaget som säljannons för produkten och Peterson Packaging har en modern tryckpress som trycker med upp till sex färger och lack på emballaget. Exakt stansning är också en viktig del av slutprodukten så att kartongarket enkelt kan vikas till en färdig låda i kundernas produktion. Underhållschefen ser att en ny bandningsmaskin är ett bra bidrag till att säkra felfria leveranser.

–Hela vår produktion är automatiserad i hög grad och allt handlar om att erbjuda emballage av hög kvalitet till rätt pris och bra leveranstid, alltid utan skador från transport eller annat. Med den nya bandningsmaskinen kan vi garantera leveranser med konsekvent höjd, som är bandade på ett stadigt och snyggt sätt. Det är en viktig del av vår totalprodukt och underbygger vår målsättning att vara den bästa emballageleverantören, säger David Weber, underhållschef hos Peterson Packaging i Sarpsborg.

Om Peterson Packaging

Emballageverksamheten i Peterson Packaging levererar fiberbaserade emballagelösningar till de allra flesta branscher i Skandinavien. Vid emballageproduktionen i Sarpsborg tillverkas emballage med tryck för olika industrier. Koncernens affärsidé är att leverera emballagelösningar som bidrar till att öka kundernas lönsamhet genom att skydda kundens produkter, öka kundens säljpotential och minska logistikkostnaderna för tillverkning och distribution.

Om Pall-Pack AS

Pall Pack AS omsätter ungefär 28 miljoner norska kronor och har tio medarbetare. Företaget ingår i ITO-gruppen som arbetar med interntransportkonceptet i dess fulla bemärkelse. Gruppen har lösningar inom materialhantering, interntransport, palletering, emballering och logistik.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bandningsmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Bandningsmaskin

aass_2094

Se video från Aass bryggeri i Norge

Egil Smalberget26. januari 2016
förpackningssystem

Allt handlar om lastpallar

Christian Hagen15. december 2015
Pakkemaskin Hansa

Hur väljer man rätt förpackningsmaskin?

Christian Hagen28. augusti 2015
Bandningsmaskin

Tips vid inköp av en ny bandningsmaskin

Christian Hagen31. juli 2015
Fiskerstrand

Fiskverksamheten ökar kapaciteten med 50 % med nya bandningsmaskiner

Christian Hagen29. april 2015
Olav E Fiskerstrand AS

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Christian Hagen29. april 2015
Aller Trykk

Effektiv bandningsmaskin

Christian Hagen29. april 2015
Amedia

MOSCA och PALL-PACK har varit med oss från början

Christian Hagen29. april 2015
Myre Fiskemottak AS

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Christian Hagen29. april 2015