Bandningsmaskin

MOSCA och PALL-PACK har varit med oss från början

MOSCA och PALL-PACK har varit med oss från början

Amedia–Vi startade 1998 och en bandningsmaskin från Pall-Pack AS har varit med ända från början. Nu har vi sammanlagt 18 stycken. Mosca bandningsmaskiner arbetar för fullt fördelade på tre produktionslinjer så här får de verkligen visa vad de går för. När vi för inte så länge sedan skulle byta ut och och bygga ut maskinparken rådde det ingen tvekan om vad vi skulle välja.

Underhållschef Petter Bjelland på Amedia Trykk AS (tidigare Edda Trykk AS) i Borgeskogen i Stokke i Vestfold är mycket tydlig när han förklarar varför just de tyskproducerade Mosca bandningsmaskinerna från Pall-Pack AS valdes: Det är för att de är stabila och gör det jobb de ska. Så enkelt är det.

Högt tempo

–Vi jobbar i en bransch där tidsfristerna är mycket snäva och det betyder att vi har små tidsmarginaler för våra uppdrag. Här kör vi treskift från söndag kväll kl. 20.30 till lördag morgon kl. 03.00. Under alla dessa timmar måste och ska maskineriet fungera för att vi ska kunna sköta våra uppdrag. Och de är många: Totalt kör vi 26 tidningstitlar, plus en del reklamutskick och andra trycksaker. Tidningar som Drammens Tidende, Tönsberg Blad och Varden trycks här. Man kan säga att vi inom vår grupp trycker tidningar från Telemark, Vestfold, Buskerud och Östfold. Alla dessa produkter produceras på decentraliserade redaktioner, men med ett gemensamt layoutcentrum för text och ett annat för annonser. Därmed har vi fått en mycket effektiv produktionsprocess på plats, förklarar Bjelland.

–Men det talas ändå om ytterligare nedskärningar inom Amedia?

–Ja, varsel har lagts, men vi har inte fått några detaljer om detta ännu. Men det understryker i grunden bara hur viktigt det är att vi kan producera så effektivt som möjligt och inte minst att vår tekniska utrustning alltid är både modern och inte minst pålitlig.

AmediaInkörning av packmaskiner

–På så sätt var det kanske en fördel att ni kände till dessa förpackningsmaskiner som köptes in?

–Vi tvivlade aldrig på vad vi skulle välja. Men samtidigt är det ju alltid så med teknisk utrustning att man behöver en inkörningsperiod oavsett av hur väl man känner till utrustningen sedan tidigare och där det visar sig fungera efter hand. För oss 85 anställda här på Amedia Trykk är det såklart viktigt att vi ställs inför så få sådana utmaningar som möjligt, men det är bara att erkänna att det händer ibland. Jag måste dock säga att det har gått väldigt bra, både på grund av att det är relativt enkelt att lära sig att köra in bandningsmaskinerna och för att våra anställda besitter den kompetens som krävs för att lära sig också detta produktionsled. Vi är stolta över den kompetens vi har inom företaget och det är klart att den också är viktig för att vi ska kunna utnyttja de investeringar vi har gjort så bra som möjligt.

–Varför var det nödvändigt att göra just dessa investeringar och vad ville ni uppnå?

–Delvis var det helt enkelt på grund av att den utrustning vi redan hade var utsliten och delvis för att vi ville utöka kapaciteten lite. Som tidigare nämnt arbetar vi mycket effektivt här hos oss och är inriktade på att jobba så rationellt som det överhuvudtaget är möjligt i vår bransch. Det går en heldragen linje ända från det redaktionella centrumet i Moss, annonscentrumet i Tönsberg och hit till tryckning och distribution. Men det är också helt nödvändigt för att överleva i vår bransch. Det är en ständig jakt efter kostnader och vi är tvungna att klara de krav som marknaden ställer. Så när det gäller investeringar i utrustning är det en process där det ställs tydliga krav på det vi ska köpa in och, inte minst, på att de som ska använda utrustningen vet exakt vad som krävs för att vi ska kunna köra en process som ytterligare rationaliserar vår produktion, slår han fast.

AmediaNöjd med servicen

–Hur tycker du att leverantören har följt upp installationen?

–Att investera i just de här maskinerna är ju en del av just det som tillför extra värde: Pall-Pack AS har visat sig vara en mycket solid samarbetspartner för oss, just för att vi hela tiden har kunnat lita på att uppföljningen är som vi vill att den ska vara: När man investerar i ny utrustning behövs lite mer uppföljning under inkörningsfasen och som regel mycket mindre när allt är på plats. Det vet Pall-Packs anställda mycket väl och därför har vi nu en process bakom oss där vi har känt att vi har varit i goda händer och där vi har fått den service vi har haft behov av.

Nu känner vi ju den här leverantören sedan tidigare, men det är likaväl skönt att märka att de har upprätthållit den servicegrad som vi har vant oss vid och som är viktig för alla som ska investera i ny teknisk utrustning, vare sig den ska ersätta utrustning som redan finns eller om det gäller en utökning av maskinparken. Vi är som sagt mycket nöjda med det vi har sett från Pall-Pack, skrattar Bjelland avslutningsvis.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bandningsmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Bandningsmaskin

aass_2094

Se video från Aass bryggeri i Norge

Egil Smalberget26. januari 2016
förpackningssystem

Allt handlar om lastpallar

Christian Hagen15. december 2015
Pakkemaskin Hansa

Hur väljer man rätt förpackningsmaskin?

Christian Hagen28. augusti 2015
Bandningsmaskin

Tips vid inköp av en ny bandningsmaskin

Christian Hagen31. juli 2015
Fiskerstrand

Fiskverksamheten ökar kapaciteten med 50 % med nya bandningsmaskiner

Christian Hagen29. april 2015
Olav E Fiskerstrand AS

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Christian Hagen29. april 2015
Aller Trykk

Effektiv bandningsmaskin

Christian Hagen29. april 2015
Myre Fiskemottak AS

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Christian Hagen29. april 2015
Plasto AS i Åndalsnes har hatt en eventyrlig vekst i de seinere årene.

Innovation och automatisering ger rekordtillväxt hos Plasto AS

Christian Hagen29. april 2015