Bandningsmaskin

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Myre Fiskemottak ASDen senaste generationen SoniXs bandningsmaskiner från Pall-Pack AS ger stabilitet i produktionen hos Olav E. Fiskerstrand AS och Myre Fiskemottak AS.

Olav E. Fiskerstrand A/S etablerades redan 1916 och drivs idag av tredje och fjärde generationen i familjen Fiskerstrand. Företaget köper fisk som rengörs och sorteras marknadsmässigt efter vikt och storlek innan den exporteras till marknader i Europa, Asien och Afrika. Företaget är idag en toppmodern fabrik och en effektiv fiskmottagning där all kontroll och övervakning sker med hjälp av moderna hjälpmedel.

Myre Fiskemottak AS är ett familjeägt aktiebolag. Verksamheten i Myre i Lofoten har satsat stort de senaste åren och jobbar hårt med att utveckla tekniken ytterligare. Företagets huvudverksamhet är mottagning och bearbetning av vit fisk och torkad fisk och företagets mål är att hantera ett årligt intag på ungefär åttatusen ton under säsongen.

Nya typer av bandningsmaskiner med 24 månaders garanti

Att leverera en bandningsmaskin och teknisk utrustning till fiskeindustrin medför att saltvatten ingår i ekvationen – fiskrens och tuffa miljöer innebär att höga krav ställs på maskinernas konstruktion och ytbehandling. Som leverantör till den här branschen måste man veta hur det fungerar och vad som krävs när det gäller upptid på sikt och krav på fortlöpande support och service. Tillsammans med tyska Mosca AG har PALL-PACK AS utvecklat en ny generation bandningsmaskiner, som är anpassade för fiskenäringen. Moscamaskinen levereras med enbart rostfria komponenter där ultraljudsenheten är själva hjärtat i maskinen. Både ultraljudsenheten och skärkniven är gjorda av krom, som är ett starkare material än rostfritt stål och har mycket längre hållbarhet. Som en följd av detta kan PALL-PACK erbjuda 24 månaders garanti på absolut alla maskindelar – det gäller maskindelar som motorer, PLS och operatörspaneler, men även alla slitagedelar.

Myre Fiskemottak ASNy helautomatisk packlinje som levereras tillsammans med Optimar AS

Tillsammans med Optimar AS har vi haft turen att få ta del av utvecklingen av den senaste generationens packlinje. Först ut var det innovativa gänget hos Olav E Fiskerstrand AS. Optimar AS har utvecklat en ny packlinje som helt automatiskt och utan mänsklig inblandning packar pelagisk fisk i lådor: vägning, påfyllning av påsar och förpackningar, bandning, stapling och slutligen transport direkt till frys. Tidigare var packningen också i hög grad automatiserad, men en eller två personer behövdes ofta för att övervakade varje linje. –Det är viktigt för oss att hänga med i den tekniska utvecklingen. Vi tillhör en bransch som har små marginaler så det gäller att göra det mesta rätt redan från början, berättar Geir Fiskerstrand, teknisk chef på Olav E. Fiskerstrand AS.

–Det spännande här är att linjen kan köra utan att någon måste stå och övervaka linjen. Samtidigt är det roligt att vi också fick den nya Mosca bandningsmaskinen installerad. Vi hade hört lite om den och känner väl till PALL-PACK som säljer den här i Norge eftersom vi har haft en PALL-PACK 8000 sträckfilmsmaskin sedan 1998. Vi såg den också på fiskerimässan i Trondheim nu i år och den har utan tvekan överträffat förväntningarna. Efter installationen fick vi också höra den goda nyheten att PALL-PACK har etablerat en egen serviceverkstad tillsammans med GJ Machine AS på Stette industriområde. Det är fint att veta att vi har lokalt stöd om vi skulle behöva det, berättar den trevliga tekniska chefen.

Effektiv vardag hos Myre Fiskemottak AS

–Vi är mycket nöjda med den nya bandningsmaskinen från PALL-PACK AS. Hela processen har faktiskt varit positiv, från den första kontakten och fram till att vi hade en färdigmonterad maskin på plats. Det visar sig att PALL-PACK AS samarbetar med Kabelvåg Elektro här i området och därmed fick vi besök från dessa grabbar när maskinen skulle installeras och köras igång, berättar vd Ted Endresen på Myre Fiskemottak AS.

–Att vi samtidigt har fått en ny och framtidssäkrad maskin installerad värdesätts också av operatörerna. Maskinen har visat sig vara enkel att använda och har inte så många knappar och andra funktioner som ofta bara förvirrar mer än de är till hjälp, avslutar en nöjd Ted Endresen.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Bandningsmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Bandningsmaskin

aass_2094

Se video från Aass bryggeri i Norge

Egil Smalberget26. januari 2016
förpackningssystem

Allt handlar om lastpallar

Christian Hagen15. december 2015
Pakkemaskin Hansa

Hur väljer man rätt förpackningsmaskin?

Christian Hagen28. augusti 2015
Bandningsmaskin

Tips vid inköp av en ny bandningsmaskin

Christian Hagen31. juli 2015
Fiskerstrand

Fiskverksamheten ökar kapaciteten med 50 % med nya bandningsmaskiner

Christian Hagen29. april 2015
Olav E Fiskerstrand AS

Ny bandningsteknologi effektiviserar fiskenäringen!

Christian Hagen29. april 2015
Aller Trykk

Effektiv bandningsmaskin

Christian Hagen29. april 2015
Amedia

MOSCA och PALL-PACK har varit med oss från början

Christian Hagen29. april 2015
Plasto AS i Åndalsnes har hatt en eventyrlig vekst i de seinere årene.

Innovation och automatisering ger rekordtillväxt hos Plasto AS

Christian Hagen29. april 2015