förpackningsmaskin

ITO PALL-PACK – En sammansvetsad duo

ITO PALL-PACK – En sammansvetsad duo

Nu satsar de på att bli en betydande aktör och den föredragna partnern för leveranser av nya packmaskiner till alla norska livsmedelsproducenter. Och inte nog med det – de tar sig också in på marknaden för påsfyllare. ITO och Pall-Pack passar ihop som handen i handsken och kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Bokstavligt talat!

packmaskiner for matindustrien

Det dröjer inte länge innan Felleskjöpet kan glädja sig åt en ny fyll- och packlinje för frön.

Inom en snar framtid blir nämligen Felleskjöpet i Ski en fyll- och packlinje rikare. Vägning, dosering och fyllning av 200 000 fröförpackningar ska göras med en smidigare och mycket mer effektiv rutin.

Linjen inleds med en kartongresare som stänger botten, sedan vägs och fylls/doseras produkten, kartongen packas och försluts upptill innan den får en etikett, palleteras för hand och staplas.

 

Solid partner med nya förpackningsmaskiner

Det är Pall-Pack AS som tar sig an fyllning och packning. Tillsammans med den polska samarbetspartnern Radpak tar de sig in på den norska livsmedelsmarknaden med fyllning av påsar och askar i alla möjliga fasoner.

– Radpak är specialister på att bygga maskiner för fyllning och packning av påsar, säckar och kartonger, förklarar Axel Hagen på Pall-Pack.

 

– Radpak är specialister på att bygga maskiner för fyllning och packning av påsar, säckar och kartonger – i alla former och fasoner.

 

Företaget levererar ett brett spektrum maskiner för fyllning av chips, nötter, kaffe, konfetti, jordbruksvaror, torrvaror, fryst mat – ja, praktiskt taget det mesta inom livsmedelsindustrin. I dagsläget rör sig ungefär 80 procent av fyllningen om mat.

En av Radpaks stora styrkor är produktion av just kundspecifika lösningar.

Hagen berömmer företagets anpassningsförmåga när det gäller att hitta lösningar för kundens behov.

– Vi har knutit till oss en kvalitetsproducent som sträcker sig längre än långt för att uppfylla kundens önskemål, förklarar Hagen.

Enligt Hagen levererar företaget mycket stabila maskiner i rostfritt utförande i samarbete med enbart kända leverantörer av komponenter och servomotorer, som därmed ger exakta rörelser.

– Och som integrationspartner monterar och installerar vi, erbjuder service och support och ordnar självklart fram reservdelar, påpekar Hagen.

 

Lokal leverantör

Vid Pall-Pack fabriken i Hönefoss arbetar 20 till 22 skickliga medarbetare. Det är de som ser till att packmaskiner, sträckfilmsmaskiner och tillbehör som sträckfilm och stroppar levereras till kunden enligt önskade specifikationer.

– Vi har fem servicetekniker och fem PLS-programmerare som står för support, service och underhåll av alla våra maskinprodukter, berättar Hagen. – De bistår också med installation, montering och integrering, lägger han till.

Som lokal leverantör har Pall-Pack möjligheten att agera blixtsnabbt. De levererar bland annat maskindelar över natt.

Förpackningsmaskin for livsmeddel

Tar sig in på marknaden

ITO Intern Transport, som är ett företag under samma paraply, levererar packmaskiner som hanterar F-pack (konsumentförpackningar) och D-pack (kartonger).

– Alla matvaror packas i en eller annan typ av kartonger och för oss handlar det mest om förpackning av färdigmat, säger säljansvarig Christian Hagen.

ITO samarbetar med finska Jomet om leveranserna av packmaskiner. Den finska maskintillverkaren håller till utanför Helsingfors.

– Med 40 års erfarenhet av branschen har de tillägnat sig stor kunskap om norsk och skandinavisk industri och kan hänvisa till en rad befintliga anläggningar med toppreferenser, påpekar Christian Hagen.

Jomet, som är stora tillverkare av packmaskiner inom livsmedels- och logistikbranscherna, omsätter varje år ungefär 100 miljoner kronor och har ungefär 50 medarbetare.

 

– Den stora fördelen med att använda teamet ITO + Jomet är att vi tillverkar exakt den maskin som kunden vill ha och är snabba att anpassa oss, förtydligar Hagen.

– Tillsammans är kvartetten ITO Interntransport och Jomet, Pall-Pack och Radpak totalleverantörer, som har mycket stor kunskap om den norska industrin, avslutar Christian Hagen.

 

ITO och Pall-Pack har sammanlagt 45 anställda, vilket inkluderar 10 medarbetare på PLS, service och support, och 22 anställda på fabriken i Hönefoss. Vi samarbetar med flera servicekontor i Sverige, bl.a. genom Systemservice i Örebro och Allpack AB i Karlskrona.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

förpackningsmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i förpackningsmaskin

Gresvig5_1024

Automatisering ger vinst för Gresvig

Egil Smalberget6. september 2016