Sträckfilmsmaskin

Så väljer du rätt sträckfilm

Så väljer du rätt sträckfilm

Sträckfilm är en slitstark och säker metod för emballering av produkter. Det finns många olika typer av sträckfilm som passar till olika produkter. Därför bör du tänka igenom vilka krav som sträckfilmen behöver uppfylla för att bäst tillgodose dina behov.

Vad är sträckfilm?

Det är en film som är tillverkad av LLD-polyeten. Detta gör att filmen är mycket slitstark samtidigt som den är elastisk och kan använder för paketering av alla typer av produkter. Sträckfilm används för att emballera allt från stora pallar till små papperskartonger och används inom alla branscher.

Olika typer av sträckfilm

Det finns ett brett spektrum av olika typer av sträckfilm på marknaden. De olika typerna har något olika egenskaper och användningsområden.

Till manuella sträckfilmsmaskiner

Många mindre och medelstora företag väljer en sträckfilm som är anpassad för manuellt bruk. Därvid är det viktigt att rullarna med sträckfilm är enkla att hantera. Sträckfilmsrullarna för maskiner kräver manuell hantering er som regler mindre för att totalvikten inte ska bli för stor.

Många med en manuell sträckfilmsmaskin väljer en sträckfilm som redan är försträckt, eftersom detta gör att man inte behöver någon försträckningsapparat. Dessutom är det kostnadsbesparande att välja en försträckt film, eftersom man då får ut mer av rullen. Filmen blir å andra sidan tunnare när den är försträckt och passar bäst till paketering av lättare produkter som t.ex. chipspåsar.

Perforerad sträckfilm

Perforerad sträckfilm är plastfilm som har små hål i sig för att fukt inte ska samlas under emballeringen. Om du ska paketera produkter som är varma eller kräver tillgång till syre, såsom ofta är fallet inom livsmedelsindustrin, är det rätta att välja en perforerad sträckfilm. Exempel på produkter som bör paketeras med perforerad sträckfilm är ostar, yoghurt och mat som fortfarande är varm när den ska paketeras.

Sträckfilm för automatiska sträckfilmsmaskiner

Om du har en större produktionslokal med en eller flera automatiska sträckfilmsmaskiner bör sträckfilmen vara anpassad till den maskin som du använder. Det är av största vikt att sträckfilmen håller högsta kvalitet och passar för paketering av de produkter och varor som du levererar. Stillestånd i produktionen kan leda till stora förluster. Vid valet av sträckfilm bör du tänka igenom vilka typer av produkter som du ska paketera, vikt på och material hos det som ska paketeras samt hur snabbt paketeringen kan utföras.

Lägre kostnad med rätt sträckfilm

Valet av rätt typ av sträckfilm fordrar insikt i många sidor av produktionen. Om du väljer den sträckfilm som passar dina produkter bäst kan du spara in stora kostnader, både tack vare att du undviker att använda onödigt emballage och genom att du säkerställer dina produkter från att förstöras under transport. Tjockleken på filmen och det erfordrade antalet lindningar bör anpassas efter ditt företags behov.

Läs mer om de olika typerna av sträckfilm:

Vill du låta utföra en analys av ditt behov av sträckfilm? Kontakta oss her, så sänder vi en fullständig översikt över vilka besparingar du kan göra.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Sträckfilmsmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Sträckfilmsmaskin

Gresvig5_1024

Automatisering ger vinst för Gresvig

Egil Smalberget6. september 2016
aass_2094

Se video från Aass bryggeri i Norge

Egil Smalberget26. januari 2016
sträckfilmsmaskin

Ny sträckfilmsmaskin ger mer ”njutning, och smak”

Christian Hagen15. december 2015
Pakkemaskin Hansa

Hur väljer man rätt förpackningsmaskin?

Christian Hagen28. augusti 2015
Tine

Tine ökar kapaciteten med sträckfilmning

Christian Hagen15. juni 2015
Sträckfilmsmaskin pris

20 år med automatisk pallhantering och sträckfilming

Christian Hagen29. maj 2015
Sträckfilmsmaskin

Sträckfilmsmaskin ger Smurfit Munksjö marknadsvapen

Christian Hagen22. maj 2015
Coop

COOP med enklare vardag på ”Packeriet”

Christian Hagen29. april 2015
AASS-5

AASS Bryggerier med färsk investering i ny packlinje för pallar

Christian Hagen29. april 2015