packmaskin

COOP med enklare vardag på ”Packeriet”

COOP med enklare vardag på ”Packeriet”

Coop – Som en av dem som var ganska tidigt ute med en ITO ‑ Pall Pack packanläggning med sträckfilmsmaskin som den här har vi haft möjlighet att testa tekniken. Vi är mycket nöjda med de nya packlinjerna. Efter några inkörningsjusteringar har vi kommit fram till en lösning som passar oss väldigt bra.

Chefen för utgående logistik, Marianne Svendsen hos COOP Norge Handel i Trondheim, tycker att de tre packlinjerna som ITO ‑ Pall Pack har levererat de senaste åren har varit en avsevärd styrka och ett hjälpmedel i arbetet.  Chaufförerna tycker att varorna står betydligt stadigare på bilarna nu jämför med tidigare, så om vi tittar på både service och kvalitetssäkring har det blivit mycket bättre. Detsamma är resultaten av HMS-rundorna som kan berätta om en enklare vardag för alla som står för själva packjobbet.

Bättre arbetsflyt – skapar god service

–Det är klart att vardagen har blivit enklare för de anställda och det är en mycket positiv effekt. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att nämna att vi har vetat exakt vad vi ville ha och har ställt krav som gör att vi nu har fått lösningar som passar oss väldigt bra och som kan ändras vid behov.

För många systemer av förpackningsmaskiner av den här typen kan det vara nödvändigt att göra anpassningar och vi tycker att det jobb som har krävts i det här fallet har gett positiva resultat, säger hon.

Idag sker packningen vid kontrollerade insamlingsställen och logistiken har förbättrats. Vi har inte bara fått ett mycket bättre arbetsflyt, utan har också fått bättre kvalitet på leveranserna till kunderna tack vare att pallarna som transporteras nu är stadigare. Det påverkar också chaufförernas arbetsmiljö, berättar hon.

Coop”600 ton plockas” – varje dag

Produktionen av plockade och packade varor i Trondheim ligger på runt 600 ton varje dag och packlinjerna som består av sammanlagt tre stycken Pall-Pack 8000 sträckfilmsmaskiner levererar nu en perfekt logistiklösning som passar Coop Trondheim väldigt bra.

–Vi kom igång med mätningar och kontroller väldigt tidigt och har därför kunnat optimera processen under resans gång. En viktig förutsättning för att uppnå önskad effektivitet och prestanda är att användarna har den nödvändiga kompetensen att utföra det dagliga underhållet Det är viktigt med en egen uppföljning efter installationen. Med det menar jag att man själv måste vara påpasslig i förhållande till vad man konkret efterfrågar och följa upp det med konkreta krav, efterföljt av åtgärder för att ta lösningarna i bruk. Vi har valt att samarbeta med ITO ‑ Pall Pack för alla de tre packlinjer vi har och vi har fått till en riktigt bra lösning.

Men för att säga något om vad vi har efterfrågat så är det just de effekter som jag redan har nämnt här ovan, nämligen förbättrad logistik, högre produktionskapacitet och bättre service. Vi har också varit intresserade av investeringarnas HMS-effekter och jag måste säga att det är härligt att de är så positiva som de vi har sett här, säger Marianne Svendsen.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

packmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i packmaskin

packmaskiner for matindustrien

ITO PALL-PACK – En sammansvetsad duo

Christian Hagen14. mars 2016
tejpmaskin

Automatisk förpackningslinje hos Mapei

Christian Hagen13. januari 2016
förpackningssystem

Allt handlar om lastpallar

Christian Hagen15. december 2015
vakuummaskin

Vet du fördelen med vakuum packmaskin?

Christian Hagen1. september 2015
AASS-5

AASS Bryggerier med färsk investering i ny packlinje för pallar

Christian Hagen29. april 2015