packmaskin

AASS Bryggerier med färsk investering i ny packlinje för pallar

AASS Bryggerier med färsk investering i ny packlinje för pallar

AASS Bryggeri i Drammen är landets äldsta famijeägda bryggeri, men man tänker över huvud taget inte på att det börjar ”bli lite till åren”. Tvärtemot är det ett offensivt och modernt bryggeri som utöver investeringar på hela 90 miljoner också har satsat på ny packlinje från Pall-Pack.

Därmed blir 2014 ett år som verkligen går i framtidens och utvecklingens tecken för Drammenbryggeriet, som i år också går över från egen distribution av sina varor till att lägga över uppgiften i grossisternas händer. Därmed skapas ett mer effektivt sätt att få både de gyllene och andra droppar till konsumenterna, berättar produktionschef Jens Möller.

Stor satsning

Det handlar inte bara om ny distribution, utan även solida investeringar i tapproduktions- och processutrustning är med i bilden. Igångkörningen av den nya flaskkolonnen inleds i februari och innebär bland annat att bryggeriet har satsat på en ny packlinje samt fyra strängade kedjebanor som levereras av ITO Intern Transport AS.

Möller bekräftar att effektivitet och produktivitet står i fokus för det moderna bryggeriet:

–Det är helt klart viktigt för oss att satsa offensivt framöver, så att vi kan vara tillgängliga för våra kunder och samtidigt säkra att vi har en effektiv och framtidsinriktad produktion och distribution, förklarar han. Satsningen som Drammenbryggeriet nu är inne i, och som alltså Pall-Pack sin packlinje är en del av, tar sikte på just detta:

Man ska bygga ett nytt brygghus, som är vänt mot älven och vägen nedanför och väggarna blir stora fönster så att åskådare kan följa arbetet som pågår innanför. Bryggerikulturen har en lång tradition i Drammen och genom den satsningen som nu pågår i ”Buskeruds huvudstad” kan man se att just denna kultur kommer närmare inpå folk – och förs vidare. Att man har låtit en lokal konstnär måla en storslagen hyllning till Strömsgodset – ortens stolta fotbollslag, som till och med blev norgemästare förra året – har nog också inneburit en viktig inspiration och identifikation med bryggeriet för invånarna på orten.

Sikte på framtiden

–Det är viktigt för oss att produktionen leder till klargöring för transport på ett sätt som vi är trygga med och inte minst vet fungerar hela tiden. Vi känner till sträckfilmsmaskiner fra Pall-Pack sedan tidigare och därför var det också naturligt för oss att kontakta dem när vi skulle byta ut den gamla produktionslinjen. Vi har gått över från återbruksflaskor till en ny typ av återvinningsflaskor och det krävde i sig självt en omläggning, förklarar han.

–Det betyder alltså att Pall-Pack 8025-maskinen blev en naturlig samarbetspartner för er?

–Vi känner ju leverantören sedan tidigare, men vi tittade också på andra alternativ. Vi är dock nöjda med den service och produktkvalitet som leverantören har stått för hittills så vi valde alltså den här lösningen även denna gång, säger Möller.

Den 3 mars i år gick bryggeriet i Drammen över till att leverera alla sina produkter via grossister eller andra samarbetspartners och därför säger det sig självt att det är viktigt för verksamheten att just palletering och packning – i likhet med den övriga produktionslinjen – både är pålitlig och håller hög kvalitet. För bryggeriets kunder har övergången nämligen inneburit en möjlighet till tätare leveranser, borttagande av lägstakrav för beställningar, färre bilar som levererar varor till butikerna och färre fakturor att hantera.

Så sent som i fjol tog Christian A. K. Aass över den dagliga driften från sin far, Terje Aass, och den investeringen som nu har gjorts visar till fullo att Drammenverksamheten har för avsikt att inte bara befästa sin framträdande roll inom bryggerinäringen i Norge, utan kanske även vidareutveckla den för att bli ännu starkare. Det står i alla fall klart att företaget stärker sitt grepp och skapar en ännu mer modern och effektiv verksamhet i sin bransch och att valet också denna gång föll på utrustning från ITO Pall-Pack-gänget.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

packmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i packmaskin

packmaskiner for matindustrien

ITO PALL-PACK – En sammansvetsad duo

Christian Hagen14. mars 2016
tejpmaskin

Automatisk förpackningslinje hos Mapei

Christian Hagen13. januari 2016
förpackningssystem

Allt handlar om lastpallar

Christian Hagen15. december 2015
vakuummaskin

Vet du fördelen med vakuum packmaskin?

Christian Hagen1. september 2015
Coop

COOP med enklare vardag på ”Packeriet”

Christian Hagen29. april 2015