Paketering i vakuumpåsar ger en syrefri miljö, som ökar hållbarheten på dina råvaror och rätter. Mikroorganismer, som kräver syre för att föröka sig, kan inte växa i en vakuumförpackning.
Fördelen av en vakuum packmaskin
Råvara som packats i bulk kan lagras längre innan den packas om eller används. Opackat kött kan tappa upp till 3 % i vikt per dygn. Kött mörat i vakuum tappar inte i vikt. Färdiga måltider som vakuumpackas håller sig fräscha två veckor i kylskåp.
Det tar ungefär fem minuter att lära sig hantera en vakuumpackmaskin och den kan levereras för paketering i många olika format. I fågel- och köttbranschen hittar du våra största kunder.
Förpackar du produkter som inte är livsmedel?
Har du höga krav på en tät och stark förpackning så kan vakuum vara en metod för dig. En tillverkare packar numera sina motorer i vakuum för att skydda dem mot rost. Tidigare skyddades motorerna med ett tjockt lager fett. Användningen av vakuumpåsar har inte bara minskat krävande moment i hanteringen. Resultatet är också mer pålitligt.
Vakuum i korthet:
- Packa i alla storlekar från bulk till portion.
- Packa syrefritt och tätt.
- Lång hållbarhet. Inget spill.
- Ekonomiska inköp, köp större partier och lagra själv.
- Enkel hantering, kräver ingen förkunskap.
- Flexibla format och funktionsanpassat. Kan t.ex. kokas.
- Enklare planering av råvaror och personal för t.ex. storkök.
- Lastbäraren gör varan tilltalande och håller den intakt ända till konsumentens köksbord.
- Kan fås med eget tryck, för profilering av konsumentprodukter.
- Passar mer kompakta produkter som t.ex. potatisgratäng eller kött.
- Passar även maskindelar och andra non-foodprodukter.
Facebook
RSS