Tejpmaskin

Nortura Rakkestad effektiviserar packprocessen

Nortura Rakkestad effektiviserar packprocessen

Nortura SA og Fatland AS

De nya tejpmaskinerna ger en effektiv vardag hos Fatland AS

Nortura SA och Fatland AS fortsätter automatiseringen. Senaste generationens tejpmaskiner från PALL-PACK ger stabilitet i produktionen.

Nortura SA och Fatland AS är två av Norges största aktörer inom kött, kyckling och ägg och levererar några av landets främsta varumärken. Tillsammans har de fler än femton produktionsenheter spridda över landet. Gemensamt för båda är nöjda kunder, höga kapaciteter, stabil drift och låga servicekostnader. Tillsammans med PALL-PACK AS har nu nya SIAT tejpmaskiner installerats i deras befintliga produktionslinjer.

Höga kapaciteter

Italienska SIAT representerades tidigare av Artinova AS i Norge, så företaget är redan välkända på den norska marknaden med en rad befintliga leveranser till stora industriaktörer som Norturasystemet, Fatlandgruppen, Komplett.no och BAMA.

– För oss är det viktigt att vi har maskiner som vi både är bekanta med och vet att fungerar över tid med våra kapaciteter. Vi ser positivt på att PALL-PACK AS nu representerar SIAT, eftersom de är bra på service och snabbt kan hjälpa oss om det skulle hända något i linjen, berättar fabrikschef Nina Ravndal på Nortura Hå.

I projekteringsfasen ställde vi som krav att tejpmaskinerna skulle klara minst åtta kartonger per minut. Enligt norsk måttstock är det relativt höga hastigheter om man talar om en helautomatisk tejpmaskin som är automatiskt omställningsbar för olika kartongstorlekar både på bredden och på höjden. Det kändes därför tryggt att PALL-PACK AS tog ansvar och gjorde flera maskintester tillsammans med SIAT, som dokumenterade den kapacitet som vi behöver, fortsätter Ravndal.

Service och delar på lager

Nortura SA og Fatland AS

SIAT SM 44 höghastighetsmaskin i linje hos Nortura

För kollegorna hos Nortura på Rakkestad var det viktigt med lokal närhet och tryggheten i att snabbt få support om oturen skulle vara framme.

–SIAT levererar bra tejpmaskiner, men man kan förstås inte räkna med att de är evighetsmaskiner. Alla maskiner kräver lite omsorg och för oss var det väldigt viktigt att PALL-PACK AS nu har kommit in i bilden som agent för SIAT. Vi fick ett mycket gott intryck av PALL-PACK som företag och deras representant Lars-Martin Nervik som uppträdde förtroendeingivande och professionellt under hela projektfasen och fram till leverans, berättar driftchefen Helge Rognerud på Nortura i Rakkestad. Kvalitetsmaskiner som är anpassade efter ”vår” miljö Hos Fatland AS i Ölen innebär bra kvalitet in i minsta detalj. Målet är att producera marknadens bästa produkter med rätt kvalitet och till rätt pris. Därför passar SIAT tejpmaskiner fint in i produktionslinjerna hos köttproducenten i Ölen.

–ITO och PALL-PACK är välkända hos oss efter tidigare leveranser på palleterings- och lagersidan, så för oss var det här en vinn-vinn-situation. Nu installeras välkända tejpmaskiner hos oss av ett företag som vi känner väl till så vi är väldigt nöjda med både maskiner och manskap, berättar Inge Fatland som är teknisk chef på Fatland AS i Ölen.

Satsar för fullt i Norge igen

Eggkartong

Tidigare Prior Eggpakkerier, Nortura SA, är mycket nöjda med att PALL-PACK och SIAT nu har funnit varandra.

Det har varit mycket fram och tillbaka med SIAT de senaste åren och utan en fast och lokal representant på den norska marknaden uppstår snabbt en del frågor om de verkligen vill satsa i Norge. Återetableringen med PALL-PACK AS som agent för företagets produkter och uppbyggnaden av en servicefunktion för existerande maskinkunder visar att de återigen satsar på den norska marknaden.

–Vi har uteslutande fått positiv respons på det faktum att vi nu representerar SIAT på den norska marknaden. Vi har en rad gemensamma kunder där vi ofta har levererat en sträckfilmsmaskin, medan SIAT har fått levererat en tejpmaskin. Det är med andra ord positivt för kunderna att vi nu kan leverera ett komplett program med allt från tejpmaskiner till sträckfilmsmaskiner och att vi kan samköra gemensamma servicebesök för att bespara våra kunder onödiga resor, berättar Lars-Martin Nervik, som är stolt produktansvarig på PALL-PACK AS.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tejpmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Tejpmaskin

tejpmaskin

Automatisk förpackningslinje hos Mapei

Christian Hagen13. januari 2016
Pakkemaskin Hansa

Hur väljer man rätt förpackningsmaskin?

Christian Hagen28. augusti 2015
Egge Gård

Effektiv tejpmaskin för små matproducenter

Christian Hagen2. juli 2015