Tejpmaskin

Effektiv tejpmaskin för små matproducenter

Effektiv tejpmaskin för små matproducenter

Runt om i landet finns många små och mellanstora livsmedelsproducenter. Många av dem är familjeföretag, som har en lång tradition av matproduktion och att använda lokala råvaror. Majoriteten packar sina varor i pappkartonger, eftersom de gör en vinst genom att använda automatisk tejpmaskin från Pall-Pack.

 

Kompakt och prisvänlig lösning

Pall-Pack tillverkar olika typer av teipmaskiner för industrin, antingen flexibla standardprodukter eller skräddarsydda maskiner till kundernas produktionslinjer. Låg investeringskostnad, driftsäker konstruktion och enkel användning är något av det som kännetecknar Pall-Packs teipmaskiner. För små företag är användarvänlighet, service och pris extra viktigt. Bland små och mellanstora livsmedelsproducenter, som har valt Pall-Packs automatiska teipmaskiner, finner vi Bagn Pölsemakeri i Valdres, Egge Gård i Lier och Vestfold Fugl i Stokke. De berättar att maskinerna verkligen har levt upp till förväntningarna.

Spekekorv gjord enligt gamla traditioner

Vid Bagn Pölsemakeri i Valdres tillverkas spekekorv enligt gamla traditioner och recept med råvaror från älg och ren. Recepten är gamla, men produktionen och logistiken har förnyats de senaste åren. I packlinjen ingår en Pall-Pack FJ-1AW automatisk tejpmaskin, som används till samtliga kartonger med färdiga varor. Verksamhetschef Ruben Lindeberg berättar att produktionsvolymerna varierar med säsongerna, men att de vanligen packar uppemot 100 kartonger i veckan. – Vi använder två typer av kartonger med olika höjd och bredd och tycker att det är väldigt enkelt att ändra maskininställningarna. Maskinen köptes in för tre, fyra år sedan. Den körs hela tiden, men har inte behövt någon service och den har absolut levt upp till våra förväntningar. Automatisk tejpning besparar oss en hel del manuellt arbete och det är välkommet för en liten aktör på marknaden, säger Ruben Lindegård. Bagn Pölsemakeri tillverkar sex olika spekekorvar, som säljs via återförsäljare i hela landet.

Cider och must från Egge Gård

Egge Gård i Lier i Buskerud odlar äpplen och olika sorters bär och tillverkar bland annat must och cider till kunder över hela landet. Marius Egge driver gården, som de senaste tre åren har använt en Pall-Pack FJ-1AW för tejpning av kartonger med must och cider. Han berättar att maskinen används för att tejpa ungefär 40 000 kartonger per år. – Vi valde den här maskinen eftersom priset var relativt rimligt och för att maskinen också är enkel att använda. Det har visat sig stämma och den är en integrerad del av vår tapplinje. Maskinen ställs om för olika kartongtyper och är driftsäker och stabil i vår dagliga produktion, berättar Marius Egge: Han är den elfte generationen Egge som driver den traditionsrika gården i Buskerud.

Egge Gård

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marius Egge driver Egge gård i Lier.

Fågel för storhushåll

Hos Vestfold Fugl i Stokke förädlas och distribueras kyckling- och andra fågelprodukter till storhushåll. 2013 övertogs företaget av Den Stolte Hane AS och företaget var ett av de första inom köttbranschen som miljöcertifierades. De har två Pall-Pack FJ-1A tejpmaskiner från Pall-Pack och Geir Johansen, teknisk chef, berättar att maskinerna har motsvarat förväntningarna. – Det är driftsäkra maskiner som är enkla att hantera och de är i drift hela tiden. Vi använder tre olika kartongstorlekar, men alla har samma bredd. Därmed blir det väldigt enkelt att ändra inställningar i tejpmaskinerna, säger Geir Johansen. Vestfold Fugl har också en sträckfilmsmaskin från Pall-Pack.

Norsktillverkade lösningar

Pall-Pack är landets största leverantör av lösningar för pallhantering, emballering och interntransport. Pall-Pack har varit en föregångare inom emballering under åren med lösningar som produceras hos ITO Produksjon i Tyristrand.

Pall-Pack F1AW tejpmaskin har levererats till en rad kunder på den skandinaviska marknaden

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll inn riktig svar * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tejpmaskin

«Objektivt forum for pakketekniske løsninger og deling av erfaringer»

Mer i Tejpmaskin

tejpmaskin

Automatisk förpackningslinje hos Mapei

Christian Hagen13. januari 2016
Pakkemaskin Hansa

Hur väljer man rätt förpackningsmaskin?

Christian Hagen28. augusti 2015
Nortura SA og Fatland AS

Nortura Rakkestad effektiviserar packprocessen

Christian Hagen29. april 2015